Herbs
Last chance - use the last days of the wild garlic season
13:08Once you´ve gone for a walk in the wood this spring and have been surprised by a garlic-like smell?
It comes from white blossoming wild garlic.
You can find it in humid deciduous forests, in the shade of woods or parks and mostly appears in whole fields.
That´s why he also carries the name Forestgarlic.
It blossoms from April to June.
But be careful, do not confuse it with toxic lilies of the valley.
To enjoy the aroma of the wild garlic thoughout the hole year, here we have a great recipe:
You need 100g of fresh wild garlic and 1kg sea salt.
Wild garlic salt
Take a bunch wild garlic, wash it and remove the stalks.
Afterwards chaff the leaves quite well with an immersion blender and mix it with the sea salt.
Lay out a baking sheet with pan liner and distribute the salt to it and take outside for drying.
Now fill the green salt in a glass or container.
It is also suited well as a small present.
Letzte Chance – Nutzen auch Sie noch die letzten Tage der Bärlauch Saison
Sie sind diesen Frühling schon einmal im Wald spazieren gegangen und haben sich über einen knoblauchartigen Geruch gewundert?
Man findet ihn in
feuchten Laubwäldern, im Schatten von Wäldern oder Parks und tritt meist in ganzen
Feldern auf.
Er trägt aus
diesem Grund auch den Namen Waldknoblauch.
Bärlauch blüht in
den Monaten April – Juni..
Aber Vorsicht,
beim Sammeln nicht mit giftigen Maiglöckchen verwechseln.
Um trotzdem auch den Rest des Jahres das Aroma des Bärlauchs zu genießen, haben wir hier ein tolles Rezept:
Benötigt werden ca. 100g frischer Bärlauch und 1kg Meersalz.
Bärlauch-Salz
Den Bärlauch
waschen und die Stiele entfernen.
Anschließend
die Blätter ganz fein häckseln (Pürierstab) und mit Meersalz gut
vermengen.
Ein
Backblech mit Backpapier auslegen und das Salz darauf verteilen und trocknen
lassen.
Nun
das grüne Salz in ein Glas oder Behälter abfüllen.
Eignet
sich auch gut als Mitbringsel.
0 Kommentare