Pretzel Recipe - Who wants to make this freshly baked pretzel?

Who wants to make a freshly baked pretzel? Especially when the pretzel is still warm and crispy you can not resist this delicious pastry wit...

Who wants to make a freshly baked pretzel? Especially when the pretzel is still warm and crispy you can not resist this delicious pastry with its brown crust and its soft paste inside.

Today we present you an easy and delicious recipe.

You need the following ingredients:

500g flour
1 cube of yeast
a bit lukewarm milk
a bit salt
250ml water
2 soup spoons of natron
rough salt for besprinkling

First of all, you have to prepare the yeast dough. Crumble the yeast, put it in the flour and add lukewarm milk. Let it brew for about ten minutes. After that add a bit salt and knead the paste. Now the duff has to brew again for one hour.

After the brewing time you can shape a roll out of the duff. Out of this role the pretzel can be shaped.

Let approximately 1,5 liters of water boil in a pot and mix it with two soup spoons of natron. This mixture should boil for ten minutes.

The shaped pretzels can now be dipped in the natron and be besprinkled with the salt.

Bake the pretzels at 200° for 12-18 minutes.

Have a lot of fun and enjoy your meal!



Wer möchte sich eine ofenfrische Brezel backen? Vor allem wenn die Brezel gerade frisch aus dem Ofen kommt und noch ganz warm ist, kann man dem Laugengebäck mit der braunen Kruste außen und dem weichen Teig innen nicht widerstehen.

Heute stellen wir ein einfaches und leckeres Brezelrezept vor.

Folgende Zutaten werden benötigt:

500g Mehl
1 Würfel Hefe
etwas lauwarme Milch
etwas Salz
250ml Wasser
2EL Natron
grobes Salz zum Bestreuen

Zuerst muss der Hefeteig zubereitet werden. Dazu die Hefe zerbröckeln, ins Mehl legen und lauwarme Milch dazu geben. Kurz ca. zehn Minuten im warmen ziehen lassen, damit die Hefe schon mal gehen kann. Eine Prise Salz hinzufügen und dann kann der Teig geknetet werden. Anschließend muss der Teig ca. eine Stunde ziehen, damit die Hefe aufgehen kann.

Aus dem Teig kann nun, nach einer Stunde Ziehzeit eine Rolle geformt werden, aus der man wiederum Brezeln formt.

In einem Topf ca. 1,5 Liter Wasser aufkochen lassen und mit zwei Esslöffeln Haushaltsnatron mischen. Zehn Minuten sollte das Gemisch kochen.

Die geformten Brezeln können nun in die Natronlauge getunkt werden und anschließend mit dem groben Salz bestreut werden.

Bei 200° müssen die Brezeln ca. 12-18 Minuten gebacken werden.

Viel Spaß beim Backen und guten Appetit!



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